Gerard de Hoop meubelontwerper

Gerard de Hoop

(Stadskanaal, 1968) is een veelzijdig en gepassioneerd ontwerper. Hij studeerde Architectectonische Vormgeving en Interieurarchitectuur aan de Kunstacademie Minerva in Groningen.

Zijn werk bestaat uit een constante zoektocht naar innovatie en vindingrijkheid op het gebied van functionele producten. Zijn ambitie is om unieke ontwerpen te maken die de elementen eenvoud, verrassing en veelzijdigheid in zich dragen. Eenvoud komt vooral tot stand door het gebruik van geometrische basisvormen. Hij zoekt altijd de grenzen op van wat mogelijk is, en is altijd op zoek naar een bepaalde spanning. Dit verrassingselement, dat speciale effect is waar hij naar streeft.

Een aantal van zijn meubelontwerpen is opgenomen in de collecties van internationale designmerken.

Klanten:

logos 2022

Deze website laat naast gerealiseerde ontwerpen, tevens nieuwe concepten zien. Designlabels kunnen bij interesse in deze conceptontwerpen altijd contact opnemen.

Medeoprichter van:

2019 Studio Volop logo 1

STUDIO VOLOP  maatschap tussen Gerard Hoop en Volken de Vlas.

Studio Volop is een ontwerpstudio dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van duurzame, circulaire materialen en ruimtelijke ontwerpen.

studiovolop.nl

DIGGELS logo 2021

DIGGELS®  duurzame en circulaire werkbladen / keukenbladen uit puinstromen en lokale grondstoffen. Ontwikkeld door STUDIO VOLOP

diggels.co

HH

HUTING & DE HOOP  samenwerkingsverband tussen Gerard de Hoop en Ward Huting

Richt zich op kunstzinnige architectonische projecten en (kantoor) meubelontwerpen

hutingendehoop.nl