Lab 02 web

CIRCULAIR MATERIAAL ONDERZOEK door Studio Volop

Studio Volop, is een samenwerking tussen Volken de Vlas en Gerard de Hoop. We doen onderzoek naar het gebruik van (her) winbare grondstoffen uit natuurlijke bronnen, afvalstromen en restproducten uit industrie en landbouw. Ontwikkeling van nieuwe circulaire materialen voor toepassingen in architectuur en productontwerp.

www.studiovolop.nl

 

Diggels

Onderzoek naar de ontwikkeling van duurzaam regionaal terrazzo. Er wordt geëxperimenteerd met aanvullingen uit lokale afvalstromen zoals steenpuin en glas, reststromen uit industrie en landbouw zoals stro en hennepvezel en (her) winbare natuurlijke grondstoffen zoals schelpen en kiezels.
Daarnaast wordt metselgranulaat gebruikt dat afkomstig is van gebouwen uit de provincie Groningen die worden gesloopt in verband met aardbevingsschade.

 

Piton

Onderzoek naar de ontwikkeling van circulair beton. Er wordt geëxperimenteerd met recepten voor beton waarbij het traditionele (nieuwe) cement, zand en grind wordt vervangen door hergebruik van gebroken sloopbeton in verschillende fracties zoals betonzand, betongranulaat en betonpuin. Succesvolle recepten worden gebruikt als basis voor de ontwikkeling van Diggels.

 

Hieronder staan ​​enkele voorbeelden van onze eerste resultaten:

 

 

 

Studio Volop Samples slijpen foto Lieve Dam

Manually polishing the sample experiments

Diggels P1 02
Diggels P1 01
Diggels P3 02
Diggels P3 collage 0911 1024x608 1
Diggels P3 01
4 januari 2019

Nieuwe website HUTING & DE HOOP

19 november 2019

DIGGELS is klaar voor productie