STICKS, RIB & ROB in collectie CASTELIJN

Posted on mrt 21, 2011

Nieuwe kasten ontworpen voor Castelijn, gepresenteerd op de voorjaarshow (23 maart 2011) in de  Toonkamer, Center for Interior Design in Utrecht.

Het zien van een aantal aan de kant gezette protestborden was de bron van inspiratie voor deze veelzijdige kastjes.

STICKS is een kastsysteem met rompjes in vier verschillende breedte- én vier verschillende hoogtematen, net als de protestborden staand op een pootje. De totaalhoogte van elk Sticks kastje kan met de vier verschillende lengtes van de pootjes (de sticks) steeds weer anders zijn. Net als de toepassing van Sticks: als lowboard, als dressoir, als nonchalant in hoogte variërende kast of losse nacht- of halkastjes.

STICKS is leverbaar in uni-, effect- of hoogglanslak.

Afmetingen: Kastjes W 17, 29, 41, 53 cm, H 27, 46, 65, 85 cm, Poten H: 19, 38, 57, 76 cm

STICKS

ROB is een slanke kast van 211 cm hoog en 80 cm breed, waarbij 3 vierkante open nissen de aandacht trekken. Deze nissen kunnen zelfs nog méér benadrukt worden door ze in kleur af te laten wijken van de rest van de kast én ze met een eventueel in de schap ingebouwd spotje uit te lichten.

RIB is met zijn 211 hoog en 120 cm breed duidelijk een slag groter dan ROB en qua vorm diens tegenhanger: geen nissen in het midden, maar zijarmen aan beide kanten. Met als opvallend gegeven dat twee tegen elkaar geplaatste Rib kasten in het midden weer de vorm van Rob laten zien.

RIB & ROB zijn in uni-, effect- en hoogglanslak leverbaar, waarbij allerlei combinaties tussen romp, deuren, achterschot en nissen eindeloze variaties opleveren.

RIB & ROB