GERARD DE HOOP  is een product, interieur en architectonisch ontwerper. Hij studeerde aan kunstacademie Minerva in Groningen.

Zijn producten zijn het resultaat van een constant zoeken naar innovatie en verrassing op het gebied van functionele producten. Werkend op de grenzen van het technisch mogelijke, ontstaat er een zekere spanning in zijn werk. Het is zijn ambitie om unieke producten te ontwerpen die de elementen eenvoud, verrassing en veelzijdigheid combineren. Elementaire geometrische vormen spelen hierin een belangrijke rol.

Een aantal van zijn ontwerpen zijn opgenomen in de collecties van meubelmerken, zoals POLS POTTEN, CASTELIJN, ODESI en PALAU. De andere ontwerpen worden in eigen beheer uitgebracht of zijn nog in prototype-fase.

Geregeld werkt hij projectmatig samen met andere ontwerpers. Met Ward Huting is er een samenwerkingsverband onder de naam Huting & De Hoop, zie website:  www.hutingendehoop.nl En met Volken de Vlas is er de nieuw samenwerkingsverband onder de naam VOLOP, zie website www.volop.design.

 

 

logo-2016